Monster

By Micael Dahlén

 • Release Date : 2011-12-02
 • Genre : Samhällsvetenskap
 • FIle Size : 0.74 MB
Score: 3.5
3.5
From 76 Ratings

Description

Monster Fem monster. Och en författare som träffat dem alla. Micael Dahlén har utforskat en värld fylld av blod och död - men också av pengar, kärlek och kändisskap. Han har korsat tre kontinenter på jakt efter svar. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda? Varför är vi så fascinerade av mord och mördare - i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, i våra egna tankar?
Svaren som han finner är lika skrämmande som morden i sig.
Micael Dahlén är till vardags professor på Handelshögskolan i Stockholm och rankad som nummer tio i världen inom sitt forskningsfält.

Reviews

 • Kuslig

  4
  By Puttemjuk
  Det är vad man kan sammanfatta boken, klart läsvärd dock. Tycker kapitlet om Manson är lite väl långt och blir segt i slutet men jag kan varmt rekommendera boken.
 • Intressant som reportagebok, men...

  2
  By mattiaskristiansson
  Mest intressant är reportagen och mötena med mördarna. Det kan författaren. Underhållande är även hans koketterande kring sin egen fascination över allt från Manson till kannibalen Issei. Men jag har sällan tagit del av ett sådant praktfullt intellektuellt haveri som när Dalén i slutet av boken ska ge sig på en förklaring på varför vi människor tycks ha en inneboende fascination för mord och mördare. Min favorit är nog: Evolution = de starka överlever, de svaga dör. Har denna professor inte haft en enda faktagranskare till hands?
 • Intressant läsning.

  5
  By RobinJamais
  Spännande och underhållande. Sträckläste.
 • UNDERBAR!

  5
  By sibbe76
  Fantastisk läsning, oerhört tänkvärt och välskrivet. En av mina absoluta favoriter 2011!

keyboard_arrow_up